FORMULIEREN WK 2018 CESENA ITALIË

In de onderstaande links vindt u de formulieren voor het WK 2018 in Cesena Italië:

Brochure Cesena 2018

Reeksen WK 2018 Cesena

Inschrijvingsformulier WK 2018 Cesena

 

 

VOGELBEURZEN NOVEMBER/DECEMBER

In de onderstaande link vindt u de vogelbeurzen november/december:

Vogelbeurzen november december 2017

TT-KALENDER 2017

Hieronder vindt U de TT-kalender 2017. Klik op de link:

Tentoonstellingskalender 2017

ATTEST VACCINATIE HOENDERS

Welke hoenders en duiven moeten er gevaccineerd worden?

Kwartels (behalve de Chinese dwergkwartel), patrijzen en pluimvee moeten tenminste drie weken  voor een verzameling gevaccineerd worden tegen de pseudo-vogelpest (Newcastle Disease) door een erkende dierenarts. Het vaccinatiebewijs moet getoond worden tijdens de verkoop. Kwartels dienen  ingeënt te worden op een leeftijd van vijf tot zes weken. De vaccinatie met een geïnactiveerd geadjugeerd vaccin, moet onderhuids toegediend worden.

De afstammelingen van Columbia livia (rotsduif) zoals reisduiven en sierduiven, dienen ingeënt te zijn. Tortelduiven en lachduiven (Geslacht Streptopelia) en exotische duifjes zoals vb. de diamantduif, zebraduif (Geslacht Geopelia) niet. De duiven dienen tenminste drie weken voor de verzameling  gevaccineerd te worden. Deze inentingen dienen jaarlijks te gebeuren.

In de onderstaande link vindt U het attest voor de vaccinatie van hoenders

ATTEST VAN VACCINATIE TEGEN PSEUDOVOGELPEST

 

MEDEDELING AAN DE KEURDERS EN VERENIGINGEN

 

Richtlijnen voor de keurders en de verenigingen

Preventie van luizen:

Om de verspreiding van luizen in kooien en vogels in onze tentoonstellingen te voorkomen, is het nodig  dat de keurders de voorzitters van de organiserende verenigingen en de voorzitter van de jury in kennis stellen; zo zullen de vogels of kooien die met luizen besmet zijn, uit de showroom moeten worden verwijderd. Hun eigenaar moet hiervan in kennis worden gesteld door de voorzitter van de vereniging, zodat ze zo spoedig mogelijk door de eigenaar kunnen worden verzorgd.